HET NIEUWE GEZONDHEIDSCENTRUM BOOMSTEDE GEHEEL GASLOOS!

Het bestaande gezondheidscentrum Boomstede te Maarssen is herontwikkeld waarbij gebruik is gemaakt van de bestaande fundering. Boomstede biedt huisvesting aan een huisartsenpraktijk, een fysiotherapiepraktijk, apotheek en een aantal ondersteunende diensten. Het gebouw voorziet in een centrale dubbelhoge hal waaraan alle functie herkenbaar worden gesitueerd. De hal wordt aan de bovenzijde aangelicht voor een prettig daglichtklimaat.

 

De schil van het gebouw is onderhoudsvrij, molestbestendig en biedt bescherming aan de privacygevoelige functies. Door de gevelvlakken iets te verdraaien ontstaan er schijven die de lange gevels gaan opdelen. Door deze schijven in elkaar over te laten lopen ontstaat er een vlechtwerk. Door te variƫren in de gerichtheid van het metselwerk zal de lichtval deze schijven verder doen tekenen. Het thema van de schijven komt extra tot uitdrukking door op diverse plaatsen in het gebouw de dikte van de schijven zichtbaar te maken. Het thema van schijven wordt doorgezet in de binnenwanden waardoor de lange gangen zich in herkenbare modules gaan presenteren.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com