Wijngaerd Made RIK LAGERWAARD ARCHITECT BNA

ZORGCENTRUM DE WIJNGAERD UIT DE STEIGERS

Na een bouwperiode van ruim een jaar is het complex De Wijngaerd in Made opgeleverd. De bewoners zijn weer terug naar hun gerenoveerde kamers. De gebruikers van het gebouw zijn enthousiast over het gerenoveerde gebouw: “bij warm weer heeft het een ideaal werk- en leefklimaat”. Het ontwerp is spraakmakend. De bewoners zijn te spreken over de mooie afwerking met de erkers en dakpannen van de gevels.

De Lavendel- en Cyclaamflat zijn geheel gestript en voorzien van een nieuwe, hoogwaardige geïsoleerde schil. De bestaande, verouderde kozijnen en metselwerk zijn vervangen door een geïsoleerde gevel met dakpannen om gewicht te besparen. De gevel is voorzien van erkers die aan de, veelal minder mobiele bewoners, de mogelijkheid biedt uit te kijken over straat en de binnenterreinen en daarmee contact te houden met de levendigheid van het buitenleven. Per woonlaag is een gemeenschappelijke buitenruimte toegevoegd in de vorm van een bed-toegankelijk balkon. De woonafdelingen zijn zodanig aangepast dat alle ruimten en bed toegankelijk zijn. De woning kan worden aangepast aan de situatie van de bewoner: zelfstandig wonend of bed-gebonden. Bij de binnenafwerking is uitgegaan van de beleving van de bewoners door gebruik te maken van heldere en herkenbare kleuren en dit geeft iedere woonvleugel een eigen identiteit.

Projectinformatie


LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com