Gezondheidscentrum met appartementen, Huis ter Heide

Dit gebouw biedt huisvesting aan een medisch centrum en 24 appartementen met gemeenschappelijke ruimten. Het gebouw is gesitueerd aan de hoofdlaan van de wijk aan de kop van een nieuwe woonwijk. Deze wijk is geïnspireerd op de landschappelijk ontworpen woonwijken uit het begin van de 20ste eeuw met meanderende straten. Het beeldkwaliteitsplan vroeg om traditionele jaren ’30 architectuur. Het gebouw bestaat uit repeterende ronde elementen rond een centraal binnenplein. Aan de laanzijde in vier lagen, aan de wijkzijde in twee lagen. De appartementen bevinden zich op de bovenste twee lagen. De architectuur refereert aan de Amsterdamse school met het schip gericht op de nieuwe wijk.

Category

Werken, Wonen, Zorg

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com