Albatrosstraat 25, Utrecht

Dit appartementencomplex is gebouwd op de locatie van een oud wijkcentrum. De fundering en een deel van het opgaande dragend metselwerk is hergebruikt. Het complex biedt ruimte aan vijfentwintig appartementen. Twaalf appartementen bevinden zich op straatniveau. Deze bezitten een dubbele hoogte van bijna vier meter waardoor er op een entresol of insteekverdieping kan worden geleefd. Op de bovengelegen verdiepingen bevinden zich appartementen waarvan de afzonderlijke vertrekken niet achter elkaar maar juist naast elkaar evenwijdig aan de gevel zijn gesitueerd. Door de breedte van de appartementen aan de gevel ontstaat een rijkere beleving van de woningen.

De gevel kenmerkt zich door ingetogen materiaalgebruik met een strakke raamverdeling en een rijke detaillering. De hoek is verbijzonderd met omlijste balkons.

 

Foto’s van Teo Krijgsman

Category

3D BIM, Duurzame herontwikkeling, Nieuwbouw, Wonen

Tags
Appartementen, Duurzaam, Innovatief, Utrecht
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com