Gedenkplaats De Sterrenberg, Huis ter Heide

Als gevolg van de bouw van de nieuwe woonwijk diende de oude gedenkplaats te worden verplaatst. De gedenkplaats is zodanig geroteerd dat de monumentale stenen in het verlengde staan van het entreepad. Hierdoor wordt het perspectief al van veraf zichtbaar. Het binnengebied van de cirkel is ingericht met een tiental “poorten”. Waar de zuilen een afbeelding weergeven, symboliseren de poorten de doorgang en het perspectief. De poorten zijn 1,5 meter breed en 2,1 meter hoog en staan wisselend haaks op elkaar. Hierdoor krijgt de bezoeker steeds een wisselend beeld en perspectief. In de poorten worden door zorgvragers zelfgemaakte gebrandschilderde glazen werkstukken aangebracht. Hierdoor blijven de poorten transparant.

Category

Bijeenkomst, Zorg

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com