Het Boshuis, Wilp

Voor de uitbreiding van het aanbod zorgappartementen is in het bos op het landgoed van Zozijn te Wilp, een “boshuis” gerealiseerd. Het gebouw voorziet in 22 individuele zorgwoningen met een aantal gemeenschappelijke voorzieningen. In samenwerking met Kuiper Compagnons is een vorm gevonden die de bestaande bomen zo veel mogelijk ontziet. Als reactie op de verticaliteit van de bomen is het gebouw horizontaal geleed. Speciale aandacht is besteed aan de gemeenschappelijke ruimten zowel binnen als buiten. Deze ruimten zijn zodanig zijn zodanig gesitueerd dat direct uitzicht wordt geboden op de zorgboerderij met dieren. De buitenruimten bestaan uit inpandige balkons die voldoende beschutting bieden tegen zowel warmte als regen. In het ontwerp is extra rekening gehouden met de kwaliteit van detaillering. Het metselwerk verloopt in kleur.

 

Ronald Auée Architectuur fotograaf ©

Category

3D BIM, Energie-label, Nieuwbouw, Wonen, Zorg

Tags
3D, Duurzaam, Nieuwbouw, Revit, zorgappartement, Zozijn
WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com